Boende hälsa och Aktivitet

Wäxthuset ligger på landet i en by på Väddö i Roslagen.
Omgivningarna består av skog och fält med rika möjligheter till promenader.

Boende, hälsa och aktivitet

Wäxthuset ligger på landet i en by på Väddö i Roslagen. Omgivningarna består av skog och fält med rika möjligheter till promenader. Närheten till vatten innebär fem minuters promenad till Väddöviken och en halvtimmes promenad till Ålands hav.

Huvudbyggnaden är ett stort och äldre, renoverat bostadshus och innehåller samlingsrum, behandlingskontor, kök och tvättstuga. På andra våningen finns sju enkelrum och allrum med TV. Sidobyggnaden är nyrenoverad och där finns kök, duschrum med toalett och tvättstuga. På nedervåningen finns två enkelrum. På övervåningen finns ett samlings- och undervisningsrum, allrum med TV och två enkelrum.

Vi serverar en varierad och fullvärdig kost och eleverna får själv lära sig hälsosam matlagning. Vi stödjer motion och träning och har ett tillgång till ett gym i anslutning till behandlingshemmet. På våren hjälper man till med att förbereda veden till nästa vinters eldning. Vi har plats för fyra boende i småstugor på tomten där det också finns verkstad och egen odlingsmark.

Vi lever nära varandra och delar dagliga arbetsuppgifter med skötsel av hushållet, trädgården och ibland skogen.

Våra omgivningar